По повод 70 години јубилеј на НСГНРМ одржан е турнир во футсал на 30.09.2018 година во спортска сала Форца - Скопје. Учество заземаа 7 екипи од цела Македонија. Резултатите од турнирот се следните: Прво место: учениците од Партение Зографски - Скопје Второ место:

На 28 септември, се одбележува Светскиот ден на глуви и наглуви и по тој повод ќе се одржи манифестација по повод 70 години постоење на Националниот Сојуз на глуви и наглуви на Р.Македонија. Манифестацијата ќе се одржи во Македонска Филхармонија