На 28 септември, се одбележува Светскиот ден на глуви и наглуви и по тој повод ќе се одржи манифестација по повод 70 години постоење на Националниот Сојуз на глуви и наглуви на Р.Македонија. Манифестацијата ќе се одржи во Македонска Филхармонија